Google Hangout

Mashable  afholdte en videokonference på Google plus. De forskellige personer som deltog diskuterede for det meste forbruger teknologier og de forskellige platforme som slutbruger teknologierne understøttes af.

Overordnet set er der tale om en ganske interessant hangout som giver et godt indtryk i, hvad Mashable tænker om de forskellige trends og megatrends indenfor teknologiområdet.

Mobility

Smartphones og tablets kom begge i centrum i diskussionen. Først og fremmest blev de forskellige smartphones og de bagvedliggende platforme diskuteret. De tre store producenter og platforme som kom i spil i diskussionen var Samsung, SONY og Apple. Af de tre platforme blev Apple og Samsung fremhævet som værende overlegne i forhold til fx SONY og Nokia, men de to platforme havde forskellige egenskaber og dermed forskellige styrker og svagheder. I diskussionen blev Samsungs evne til at tilpasse deres hardware med tilhørende operativsystem fortolket som værende

Tablets var ligeledes et emne som blev behandlet. Fokus i den del af samtalen var Amazon og Amazon Kindle Fire, som anvender Android som teknologisk platform, men med udvidelser fra Amazon. Selv om SONY i tidernes morgen havde fundet på en række innovative features til deres e-boglæsere, så slog de ikke igennem fordi de ganske enkelt ikke havde den bagvedliggende infrastruktur, som gjorde at slutbrugerne kunne kombinerer og videreudvikle på platformen. Amazon Kindle Fire blev beskrevet som den mest sandsynlige platform til at konkurrere med Apples tablets af den årsag at Amazon på nuværende tidspunkt har en stor og fungerende platform i forhold til distribution af indhold til slutbrugere fx Kindle softwaren og skyen som blandt andet har været anvendt af Netflix til håndtering af indhold og streaming. Ligeledes omtalte personerne i videokonferencen, at Amazon i USA havde lanceret en videotjeneste med indhold a la den model som Apple har med iTunes og Netflix har med serier og film.

Skyen

Amazon.com, har en stærk webplatform og en stærk platform for at understøtter mange webservices igennem deres cloud platform. Hertil kommer Amazons syn på tablets som kan anvendes.

Amazons cloud og webplatform giver mulighed for at integrerer services og applikationer på smartphones og tablets som giver Amazon en fordel sammenlignet med andre cloud tjenester så som Microsoft OneDrive. Teknologier som Amazon forventes vil have indflydelse på tekniske enheder som:

  • Smartphones.
  • Tablets.

Microsoft

Da den pågældende webex fandt sted så stod Microsoft overfor nogle interessante udfordringer ved, at virksomheden skulle til at finde en ny administrerende direktør. Sidenhen har Microsoft valgt en direktør internt fra virksomheden, og han har på nuværende tidspunkt indgået nogle interessant samarbejdsaftaler med blandt andet SalesForce.com som sælger cloud lignende løsninger inden for CRM.

Andre udfordringer som Microsoft står overfor er at få deres hybrid produkt kaldet Microsoft Surface. I 2014 lancerede Microsoft et ny udgave af produktet som sidenhen er blevet anerkendt som værende bedre end den oprindelige Microsoft Surface, men produktet mangler stadig et klart fundament hos forbrugerne. Det blev diskuteret i den pågældende hangout, at Microsoft Windows 8 til tablets og til PC’ere stadig mangler en del for at kunne understøtte slutbrugernes behov. Derimod oplevede deltagerne at Windows 8 på smartphones virkede rigtig godt.

Apple

Herefter blev Apple diskuteret og et par af hangout deltagerne kom ind på, at Apple egentlig ikke har lanceret nogen nye produkter og de med en hvis sikkerhed heller ikke gør det i 2014. I stedet vil Apple fokuserer på at gøre deres produkter teknisk bedre og ikke mindst arbejde med at re-brande nogle af de forbedrede produkter for at skabe et bedre salg.

I forhold til tablets kom Lance Ulanoff ind på at de stadig har de bedste tablet produkter, men der kom ikke et nyt Apple TV eller wearable teknologier. I 2014 eller 2015 vil Apple bruge kræfterne på at arbejde med tilpasse de lektioner som andre selskaber har lært om udvikling af produkter som kan kategoriseres som ”wearable”.

Paneldeltagerne kom ind på at perifere IT-systemer som SMART-tv’er ikke har nået markedsandelen som først blev forudset og dermed virker det usandsynligt, at Apple vil gå ind i markedet.

 

Offentliggjort af CoherencyArchitect

MSc in Information Technology in eBusiness with a special focus on enterprise architecture, business strategy and business transformation and BSc in Business Administration and Business Computing. Graduate Diploma in Business (International Business).

Join the Conversation

2 Comments

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: