Året er ved at være omme. Det betyder at en række konsulentvirksomheder, analysehuse og medier begynder at komme med deres bud på, hvad fremtiden byder på.

Forrester er ikke en undtagelse, men de byder ikke ind på specifikke typer teknologier, men trends for den videre udvikling som Forrester mener vil finde sted i perioden 2014 til og med 2016. Artiklen som citerer en artikel som blev skrevet og publiceret af Forbes.

De 10 bud

Forresters analytiker Brian Hopkins opstiller 10 bud eller rettere trends som er relevante. Forresters bud på fremtiden er som følgende:

  1. Digital konvergering som vil fjerne grænser mellem de forskellige typer teknologier.
  2. Digital oplevelse for leverance er det som skaber virksomheder.
  3. API’er bliver den digitale lim som binder applikationer og services sammen.
  4. Forretningsenhederne tager ejerskab over processerne og business intelligence.
  5. Virksomheder forkaster som de gamle databegrænsninger.
  6. Sensor og enheder forbinder økosystemer sammen.
  7. Tillid og identitet bliver gentænkt.
  8. Infrastruktur går på offensiven.
  9. Virksomheder lærer fra erfaringerne om ”Cloud” og ”Mobile” enheder.

10. IT-afdelingen bliver en mere agil serviceleverandør.

Kontekst

I en større kontekst vil der vise sig at mobility og bigdata samt business intelligence vil være de områder som store virksomheder vil lære noget af. Ligeledes vil skyen også vise sig at have interesse for store virksomheder, men det skyldes primært at der findes konsulenthuse som Gartner Incorporated som udbreder kendskabet til deres megatrend analyse ”Nexus of Forces” som går ud på at ”styrker” som sociale medier, skyen, information og mobilitet (som mobile enheder).  I kan læse mere om ”Nexus of Forcesher.

I denne optik vil de 10 bud ovenfor passe fint med de megatrends som Gartner Incorporated har opstillet. Derfor kan det vise sig relevant at arbejde med at arbejde med punkt 1, punkt 2, punkt 3, punkt 4 og punkt 5 samt punkt 9.

Konklusion

De ti bud virker som et godt bud på, hvad der vil ske i 2014 til og med 2016. De ti bud kan bruges til at identificere de informationsteknologier som kan vise sig værd at indkøbe og tilpasse til virksomheden.

Kilder

High, Peter. Forrester: Top Technology Trends for 2014 And Beyond, Forbes.com, http://www.forbes.com/sites/peterhigh/2013/11/25/forrester-top-technology-trends-for-2014-and-beyond/, Accessed 2013.

Offentliggjort af CoherencyArchitect

MSc in Information Technology in eBusiness with a special focus on enterprise architecture, business strategy and business transformation and BSc in Business Administration and Business Computing. Graduate Diploma in Business (International Business).

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: