Smart-TV, Smart-ure, Google glasses, Touch-ID, naturligt sprog, Xbox og PS4 samt 3D printing vil alle være teknologier som vil slå igennem i 2014 ifølge Jason DeMers fra Forbes. Fra mit synpunkt vil de tre vigtigste teknologier være smart-TV, smart-ure og 3D printing.

Teknologier

De syv forskellige teknologier bliver beskrevet nedenfor. Jason DeMers fra Forbes har i sin artikel vurderet de syv nedenstående teknologier som vigtige for året 2014.

Smart-TV

Forbes mener, at forbrugerne vil forvente flere af de features som smart-TV hidtil har præsenteret. Det har betydning for de informationer som brugerne fremadrettet ønsker og hvilke applikationer som udvikles. Med udgangspunkt i Samsung smart-TV vil det være muligt, at udvikle applikationer til TV og bruge det som et fundament for at opsamle informationer og bruge dem på nye måder fx mulighed for at se TV-serierne, og samtidigt anvende sociale netværk til at omtale handlingen i TV-serierne. Et andet scenarie vil væreat  flere brugere anvender TV’et til forskellige formål samtidigt fx en husholdning, hvor manden ser en action TV-serie, og hvor konen bruger twitter til at skrive om avanceret algoritme design, hvilket hun kan gøre ved at sidde i en smule anden vinkel end manden og samtidigt kunne se indholdet på skærmen fuldstændig klart.

Smart-ure

Forbes mener, at smart-urene som bliver lanceret fra Apple og Samsung vil have betydning for måden for, hvordan de forskellige brugere vil interagere med digitale enheder. De forventer ligeledes at de bliver ”smartere”, men det kræver ligeledes at smart-ure kan differentieres nok fra smart telefoner.

Google glasses

Forbes kom ligeledes ind på at det forventes at 50.000 enheder af Google Glasses bliver solgt i 2013, og de forventer at teknologien vil blive endnu mere populær i 2014. På grund af denne form for interaktion med informationer, som brugerne har adgang får stor betydning for udvikling af applikationer og services.

Touch-ID

En applikation som er udviklet til Apple iPhones, og som Forbes forventer vil blive indbygget i en række andre applikationer. Applikationen bruges til identitets håndtering, og applikationen kan bruges til at personificere til data som brugeren skal se.

Xbox og PS4

De to konsoller vil ifølge Forbes virke arbejde sig i en retning, hvor det vil være muligt at kunne bryde grænsen mellem ordinært TV-underholdning og spilindustrien. Denne medie konvergens vil have betydning for, hvordan forbrugerne i sidste ende vil anvende informationsteknologier.

3D Printing

Forbes mener at der er tale om at denne teknologi, hvor det er muligt at printe dele til samling af produkter på en specifik type printer, vil have betydning for udvikling af det strategiske fokus som mange produktionsvirksomheder har. Ligeledes vil det have betydning for distribution og logistikken. Forbes arbejder med en ide om at 2014 vil være året, hvor denne teknologi for alvor begynder at vække interesse for at anvende 3D printing med henblik på at opnå konkurrencefordele.

Søgning igennem det naturlige sprog

Forbes arbejder ligeledes med en antagelse om at det vil blive lettere at søge information. Det forventes at teknologier som genkender det som brugeren siger til enheden vil kunne søge informationen så den er tilgængelig for brugeren, når brugeren ønsker det.

Denne teknologi vil ifølge Forbes blive mere moden og det fokus som på nuværende tidspunkt gælder for tekstsøgninger.

Konklusion

Alle syv teknologier er interessante set ud fra et erhvervsperspektiv og det er i og for sig ganske interessante muligheder som vil opstå med udbredelsen af smart-TV, smart-ure og 3D printing vil have for de forskellige markeder og det virker til at der findes en masse udviklingsmuligheder, når de tre teknologier efor alvor bliver demokratiserede.

Offentliggjort af CoherencyArchitect

MSc in Information Technology in eBusiness with a special focus on enterprise architecture, business strategy and business transformation and BSc in Business Administration and Business Computing. Graduate Diploma in Business (International Business).

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: