JAVA er et programmeringssprog som de fleste udviklere, konsulenthuse, udviklingshuse og store virksomheder har holdninger til. Der findes mange kritiske ryster om JAVA og ofte forudsiges det at JAVA på grund af sin diversitet vil blive mindre attraktiv at anvende. Ganske rigtigt så kan der findes en række problemstillinger ved at anvende JAVA i udviklingsarbejder, men der findes også fordele.

JAVA findes på mange forskellige platforme og programmeringssproget er tilmed open source. JAVA er tilmed anvendt i mange forskellige typer applikationer, og jeg tror, at JAVA dermed går i en retning som både PL/1 og COBOL og bliver et programmeringssprog som ikke kan aflives, men modsat de to andre vil der stadig foregå en del udvikling på programmeringssproget.

Det antydes i artiklen ”Java forever! 12 Keys to JAVA will not die” at JAVA kan stå overfor en genkomst som programmeringssprog. Ligeledes indikeres det i artiklen ”The Second Coming of Java: A Relic Returns to Rule Web” at der er fordele for store webbaserede tjenester at gå tilbage til JAVA platformen.

Derfor må jeg konstaterer, at JAVA næppe dør i 2014, men samtidigt vil det være relevant at antage at JAVA i et stykke tid vil se en mindre nedgangsfase i anvendelse på grund af at det kan virke mere interessant at arbejde med nyere programmeringssprog fordi de har specialiseret sig i en bestemt gren af webudvikling. Når de forskellige webtjenester bliver mere modne kan det så vise sig at de konverterer deres deres applikationer og services til JAVA og JSP som underliggende programmeringssprog.

Offentliggjort af CoherencyArchitect

MSc in Information Technology in eBusiness with a special focus on enterprise architecture, business strategy and business transformation and BSc in Business Administration and Business Computing. Graduate Diploma in Business (International Business).

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: