De enkelte organisationers beslutningstagere skal orienterer sig i forhold til de trends der vil påvirke organisationer og virksomheder, og som vil have betydelig indflydelse på, hvordan de vil være i stand til at overleve og udvikle sig.

Dette blogindlæg har til hensigt at give et indblik i, hvilke trends der typisk vil ramme organisationer og virksomheder i Danmark. De omtalte trends kan både være forretningsmæssige såvel som teknologiske, og disse skal ofte håndteres ved at kombinerer de to elementer. Et eksempel er at organisationer og virksomheder i stigende grad bliver nødt til at digitalisere deres forretningsgange med henblik på at opbygge deres forretningsmodeller.

Globalisering

Globalisering er som sådan ikke en nyhed, men den vil påvirke organisationer og virksomheder i Danmark. Dette gælder både i forhold for mulighederne til at outsource produktion til lande med lavere omkostningsniveauer og mulighederne for at udvikle nye markeder, hvor nye kunder vil være indenfor rækkevidde. Globalisering giver også udfordringer i form af der enten skal indgås partnerskaber med virksomheder der har den fornødne infrastruktur i de andre dele i verdenen eller organisationen eller virksomheden selv skal investere en del ressourcer i at etablere sig.

Organisationer og virksomheder vil også opleve at organisationer og virksomheder med base i udviklingslandene vil konkurrere i landene.

Outsourcing

Flere organisationer vil finde frem til at der findes sunde forretningsmodeller ved at flytte almindelig drift af for eksempel IT-afdelinger, logistik, regnskab med flere til lande, hvor lønnen er lavere end i de udviklede landene. Disse lande vil typisk være Brasilien (B), Rusland (R), Indien (I) og Kina (K). Landene vil i højere grad også udmærke sig til markeder, hvor det vil være nemmere for mange vestlige organisationer, at kunne skabe invention og innovation på disse markeder, da en større del af markedernes befolkning øger deres personlige indtægter stiger, og uddannelse demokratiseres.

Elementer der tidligere har været outsourcet vil blive trukket hjem, da organisationerne har fundet frem til at det vil være billigere og på visse områder også bedre at have ressourcerne enten in-house eller tætter på sit hjemmemarked.

 

Forretningsmodeller

Organisationer både i den private og i den offentlige sektor vil i højere grad arbejde i retning af digitalisering af deres forretningsmodeller med henblik på at få optimeret produkter og interaktion med kundere og potentielle brugere. Det vil sige at organisationer i højere grad begynder at anvende digitale produkter og teknologier til at opnå forretningsudvikling og til at tilpasse produkter til et marked der ofte, hvis ikke konstant vil udvikle sig. Forretningsmodellerne vil i stigende grad være integreret med informationsteknologier, og i stigende grad vil markederne efterspørge IT-løsninger der understøtter det lokale markeds behov.

Organisationsstrukturer

Organisationer vil i højere grad samarbejde og indgå i den såkaldte deleøkonomi med henblik på at få sat gang i invention og innovation. Dermed sagt så vil flere store organisationer stifte mindre selskaber der vil være geografisk adskilt fra organisationernes kerneforretningsområder og med separat ledelse, med henblik på at understøtte at de frie rammer vil kunne understøtte udviklingen af nye produkter og markedsfordele.

De nye økonomier

De nye økonomier der stadig er deres udviklingsfaser og som skaber vækst på typisk 6 til 10 % om året. De nye økonomier vil i højere grad være med til at skabe de forretnings- og udviklingsmuligheder der findes i de enkelte organisationer.

De nye økonomier vil derfor komme til at spille en stadig vigtigere rolle for mange organisationer set i forhold til mulighederne for at tilgå markederne, men også i forhold til at kunne sikre sig adgang til muligheder for at opbygge nye koncepter og produkter. De nye økonomier har nogle fordele ved at de endnu ikke har investeret massivt i infrastrukturer (fysiske såvel som digitale) og derfor vil de nye økonomier ofte kunne overhale mere økonomisk udviklede lande.

De nye økonomier er som før beskrevet BRIK, Sydafrika, Vietnam og Indonesien.

Teknologisk udvikling

Der findes en række forskellige teknologiske trends der påvirker udviklingen af nye informationsteknologier og den måde som organisationerne anvender dem:

  • Mobilitet.
  • Cloud.
  • Big data.
  • Social (virtuelle sociale netværk).

Hertil findes der også trends set i forhold at der tilkobles en række nye brugere der kobles op på internettet så vil det lede til at der kommer flere kriminelle på internettet, hvilket gælder alt fra hackere og organisationer der har til hensigt at afpresse eller ødelægge systemer. Ligeledes forskellige landes efterretningstjenester også arbejde med at implementere bagdøre til at indhente data eller sabotere systemer og infrastruktur.

Disse trends betyder også at flere og flere organisationer begynder at investere mere i sikkerhedssystemer til at beskytte produktionssystemer og data mod de kriminelle, konkurrenter og forskellige landes efterretningstjenester.

Konklusion

Der findes flere gode grund for at organisationer arbejder med trendspotting og håndtering af nye trends. I forhold til de ovennævnte trends så må det forventes at det vil påvirke organisationer i den offentlige såvel som i den private sektor. Organisationerne skal kunne håndtere de ovennævnte trends ved at udvikle sig til at udnytte de rigtige trends til at opnå de rette resultater.
Digitalisering bliver mere nødvendigt end nogensinde før da forskellige markeder skal kunne påvirkes på tværs af kontinenter og landegrænser og digitalisering vil i højere grad også komme til at påvirke den måde, som organisationer samarbejder eller modarbejder hinanden på.

Offentliggjort af CoherencyArchitect

MSc in Information Technology in eBusiness with a special focus on enterprise architecture, business strategy and business transformation and BSc in Business Administration and Business Computing. Graduate Diploma in Business (International Business).

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: